Vakken
Bij Heijnen Tutors wordt er voornamelijk bijles gegeven in de Wiskundige en Economische vakken die leerlingen op de middelbare school krijgen. Daarnaast wordt ook in enkele vakken bijles gegeven die op MBO/HBO niveau worden gegeven.
Indien een leerling naast de reguliere bijles vakken ook vragen heeft over andere vakken wordt dit per vak en niveau bekeken. Er zal geen bijles gegeven worden in vakken die niet goed genoeg beheerst worden door de bijlesdocente.
Economische vakken
Bedrijfseconomie (voorheen M&O):
Gezien het feit dat ik (Mairie Heijnen) een lesbevoegdheid heb voor het vak Bedrijfseconomie (M&O) wordt uiteraard in dit vak bijles geven voor alle niveaus en jaarlagen.
Bedrijfseconomie is een keuzevak in de bovenbouw van zowel HAVO als VWO. Voor leerlingen in de 4de klas is het een totaal nieuw vak waarbij veel nieuwe informatie en vaardigheden ten tonelen komen. Balansen opstellen, Verlies en Winst-rekeningen maken en nog veel meer. Door de hoge druk die vaak bij dit vak aanwezig is kunnen leerlingen snel achter komen te liggen op de lesstof.
Soms ziet een leerling door de bomen het bos niet meer, bijles kan dan zorgen voor een beter overzicht en betere beheersing van het vak.
Economie:
Economie is een vak dat voor alle niveaus minstens één jaar verplicht moet worden gevolgd. Soms kan dit al voor vele problemen zorgen. Veel nieuwe termen, begrippen en manieren van denken komen aan bod. Vaak te veel om allemaal uit elkaar te houden. Is het werken met een indexcijfer moeilijk? Of weet je niet precies hoe omzet en afzet werkt? Dan is bijles misschien wel een oplossing.
Daarnaast is voor bepaalde pakketten/profielen in de bovenbouw Economie een verplicht vak. Ook hier komen dan weer veel nieuwe termen, formules en begrippen aan bod. Het lijkt allemaal zeer complex en abstract echter is het vaak makkelijker dan je denkt. Een frisse blik of een andere invalshoek, die dankzij bijles gegeven kan worden, kan het probleem reeds verminderen.
Bedrijfseconomie (MBO/HBO):
Op vmbo, havo en vwo is het vak Economie en/of M&O reeds aan bod gekomen. Echter komt er bij Economische MBO- en HBO-opleidingen het vak Bedrijfseconomie aanbod. De formules, berekeningen en termen zijn een graadje moeilijker dan op de middelbare school. Er komt vaak veel meer rekenen aan te pas en dit is niet voor iedereen even makkelijk. Een balans opstellen, of een winst en verlies rekening maken uit slechts een verhaaltje. Dit word vaak als lastig beschouwd Alle informatie verwerken en correct gebruiken is ook vaak lastig. Studenten weten vaak niet waar ze moeten beginnen of wat er nu eigenlijk van hun gevraagd wordt. Door bijles te nemen wordt dan ook samen met de student hier naar gekeken en wordt stap voor stap door de opdracht heen gegaan.
Wiskundige vakken:
Wiskunde (A):
Wiskunde is voor alle niveaus verplicht in de onderbouw. En op de havo en vwo ook verplicht in verschillende profielen in de bovenbouw. Dit wilt echter niet zeggen dat het een vak is dat iedereen even makkelijk afgaat. Veel scholieren hebben moeite met wiskunde door verschillende oorzaken. De formules zijn lastig of de manier van werken wordt niet altijd begrepen. Gezien het feit dat wiskunde door veel leerlingen als lastig wordt ervaren hebben docenten niet altijd de tijd om de individuele aandacht te geven die nodig is. Hierbij kan bijles een goede manier zijn om wel deze individuele aandacht te krijgen.
Daarnaast zijn er ook leerlingen die last hebben van Dyscalculie waardoor cijfermatige vakken nog een stuk lastiger zijn. Ook in deze situatie kan bijles een positief effect hebben. De dyscalculie kan niet worden weggenomen echter kan de leerling er wel beter mee leren omgaan.
Er wordt geen bijles gegeven in Wiskunde B. Wij zijn er mee bezig om dit wel mogelijk te maken in de toekomst
Rekenen en wiskunde (MBO):
Gedurende de MBO opleiding komen studenten vaak nog de vakken wiskunde en rekenen tegen. Als afsluiting van de meeste MBO opleidingen dienen de leerlingen een rekentoets op 2F of 3F niveau te maken en deze met een voldoende af te sluiten. Omdat rekenen vaak als lastig wordt ervaren kan bijles hierin zeer effectief zijn. Veel MBO leerlingen willen liever met hun gekozen vak bezig zijn en zien rekenen maar als een verplichting. Desondanks is het een belangrijk deel van de opleiding en moet het met succes worden afgesloten. Om te zorgen dat het niet een onnodig zware last wordt en dat dit niet in de weg staat van een diploma kan bijles helpen.
Ook het vak wiskunde komt aan bod bij veel MBO opleidingen echter is het weer een stapje lastiger dan op het VMBO. Voor veel leerlingen was wiskunde op het VMBO al niet het makkelijkste vak en een niveau hoger is dan vaak net wat te hoog gegrepen. Via bijlessen kunnen de vragen beter begrepen en de stof beter beheerst worden.
Rekenen (basisschool):
De basis voor de middelbare school wordt gelegd als uw kind op de basisschool zit. Het is daarom belangrijk dat deze basis goed is en dat problemen reeds vanaf het begin worden aangepakt.
Vandaar dat Heijnen Tutors vanaf schooljaar 2018-2019 zich ook is gaan richten op het bijles geven aan leerlingen van de bovenbouw van de basisschool. Gezien de achtergrond van de bijlesdocent, en de andere vakken waar bijles in gegeven wordt richt Heijnen Tutors zich op Rekenen.
Specifiek rekenen vanaf groep 5/6 gezien daar vaker de complexe vraagstukken met betrekking tot rekenen komen. Deze vormen vervolgens een basis voor de vakken zoals wiskunde (maar ook economie) op de middelbare school.
Maak jouw eigen website met JouwWeb